QRM geeft inzicht en overzicht

QRM geeft inzicht en overzicht

Broers interieurmakers (voorheen Broers Interieurprojecten) wil een duidelijker inzicht en overzicht creëren bij het plannen van de projecten.  Daarom kijken we kritisch naar onze processen en waar nodig gaan we deze verbeteren.

“Wat kan eenvoudiger en kan beter?”

Samen met het Expertise Centrum meubel zijn we vorig jaar gestart met QRM. Dagelijks zetten we ons in om de processen waar nodig te verbeteren zodat er een flow ontstaat bij het uitwerken van onze projecten vanaf opdracht tot en met de montage van onze projecten op locatie. “Het vergt van iedereen tijd en input maar een goede flow is erg belangrijk. Het is verleidelijk om alle projecten aan te nemen zonder te kijken of de gestelde opleveringen wel haalbaar zijn, maar hiervoor is veel kunst- en vliegwerk en ad hoc sturing nodig om de besproken levertermijn en de door ons gewenste kwaliteit alsnog te behalen. Door het creëren van inzicht en structuur in ons productieproces krijgen we rust, terwijl de flow ontstaat.” aldus Bas Broers.

Resultaat is dat de projecten nu overzichtelijker zijn, de milestones leidend zijn en door sturing hierop het productieproces een stuk soepeler verloopt. Het crosstrainen van medewerkers draagt hier zeker aan bij. We zijn ook bezig om reeds bij een aanvraag de ins en outs van een project helder te krijgen zodat sturing op een project reeds voor opdracht begint. Een totale flow creëren zonder hobbels is onmogelijk maar door het beperken van de hobbels door het werken met de QRM strategie zijn we een eind op de goede weg!

Broers interieurmakers is een van de vele bedrijven die in 2018 en 2019 het QRM implementatietraject volgen in samenwerking met Censor voor de verandering uit Tilburg waarbij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van onze werknemers voorop staat. Dit project krijgt steun van het Europees Sociaal Fonds.

We maken ook graag iets voor jou

Swaardvenstraat 17  |   5048AV Tilburg  |   E. [email protected]   |   T. 013-4639195 

Swaardvenstraat 17  |   
5048AV Tilburg  |   
E. [email protected]   |   
T. 013-4639195